Hoe mogen we je helpen?

Zakelijke verzekeringen via een verzekeringsadviseur laten lopen

Bedrijven kunnen niet zonder een verzekeringsadviseur. Waarom is dat?

Maandelijks geeft een ondernemer veel geld uit aan verzekeringen, maar je kunt niet onder het verzekeren uit. Waarom verzeker je jouw bedrijf via een tussenpersoon?

Voor het verzekeren van een onderneming heb je kennis van zaken nodig. Een verzekeringsadviseur kan jou daarbij helpen, maar kennis van zaken is niet voldoende. De adviseur moet eerst kennismaken met de onderneming en met de ondernemer achter het bedrijf. Er moet namelijk bijvoorbeeld ook gekeken worden naar de bedrijfsprocessen, de manier van samenwerken met andere bedrijven, het klantenbestand en zo zijn er nog tientallen onderdelen te benoemen die mede bepalen wat je moet verzekeren en hoe jij jouw bedrijf moet verzekeren.

Bedrijven in dezelfde branche lijken op elkaar, maar zijn niet identiek

Een aannemer is niet gelijk te stellen aan andere aannemers. Elk bedrijf is anders. Qua behoefte aan verzekeringen lijken ze op elkaar, maar toch kunnen de verschillen groot zijn. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de omvang van het personeelsbestand, de werkzaamheden die hoofdzakelijk worden uitgevoerd en de algemene voorwaarden die bedrijven hanteren.

Wat moet er verzekerd worden?

De verzekeringsbehoefte moet zo goed mogelijk aansluiten bij de risico’s van het specifieke bedrijf. Dit is alleen maar mogelijk met diepgaande kennis over verzekeringen en over het te verzekeren bedrijf. Een adviseur kan pas inschatten wat er verzekerd moet worden als de risico’s bekend zijn. Hoe afhankelijk is de omzet bijvoorbeeld van samenwerkende bedrijven? Is het pand in eigendom of wordt deze gehuurd? Dit soort vragen kunnen inzicht bieden in wat de risico’s zijn en welke verzekeringen noodzakelijk zijn.

Wat is de kracht van een verzekeringsadviseur?

Een verzekeringsadviseur zorgt voor de meest geschikte verzekeringen tegen een redelijke premie, maar dat is nog maar een onderdeel van de toegevoegde waarde van een verzekeringsadviseur. Na het afsluiten van de verzekeringen is onderhoud erg belangrijk. De verzekeringen moeten op jou en op jouw bezittingen afgestemd blijven. Kleine veranderingen binnen het bedrijf kunnen al een groot effect hebben op de verzekeringen.

Bij schade komt de verzekeringsadviseur op voor jouw belangen

Na het ontstaan van schade dien je deze in bij de verzekeraar. Hierin heeft de adviseur een begeleidende rol en daarbij komt de adviseur ook op voor de belangen van de klant. De verzekeraar stelt bijvoorbeeld de nodige vragen over het ontstaan van de schade. De adviseur gaat de schadeafwikkeling begeleiden en zorgt ervoor dat de klant krijgt waar recht op bestaat.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-10-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.