Hoe mogen we je helpen?

Elektrische step

Ze worden steeds populairder in Nederland: de elektrische steps. Misschien denkt u er aan om er een aan te schaffen, of heeft u er al een. Waar moet u dan op letten als het uw verzekeringen betreft?

Hoewel er veel verschillende elektrische steps worden aangeboden, zijn er maar een aantal goedgekeurd voor verkeersdeelname. De meeste steps zijn dit niet. Of uw elektrische step is goedgekeurd door het RDW leest op deze website. Heeft u een goedgekeurde step? Dan moet u deze op eenzelfde manier als een brommer verzekeren. Dit kunt u meestal direct bij de aankoop doen. De Goudse heeft hiervoor geen verzekering.

Voor alle steps die niet zijn goedgekeurd door de RDW geldt dat ze niet zijn verzekerd wanneer ze zich op de openbare weg bevinden. Ook de schade die je als bestuurder aan een ander toebrengt is niet verzekerd. Belangrijk om te weten, want de kosten van zulke schades kunnen hoog oplopen. Als u met uw auto letsel toebrengt aan een ander, is dit gedekt onder uw wettelijke aansprakelijkheid op uw autoverzekering, maar dit geldt dus niet voor een ongeluk met een elektrische step.

Op uw eigen terrein zijn de elektrische steps, als deze niet harder kunnen dan 16 km per uur, wel gedekt op uw Aansprakelijkheidsverzekering (bijvoorbeeld bij een ongeluk waarbij een buurjongen gewond raakt) en, bij diefstal, op uw inboedelverzekering. Voorwaarde is wel dat de elektrische step goed is beveiligd en in een afgesloten ruimte is opgeborgen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 02-09-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.