Hoe mogen we je helpen?

Alarm aanleggen: zo kies je voor de juiste beveiliging

Er zijn veel aanbieders van alarminstallaties voor ondernemers. Sommigen zijn van oorsprong gericht op het beveiligen van particuliere woningen. En veel van deze aanbieders maken veel reclame om alarmsystemen te verkopen. Maar zij zijn vaak niet gecertificeerd als BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. En dit is een belangrijke eis in de polisvoorwaarden van veel verzekeraars bij een alarminstallatie. Waar gaat het vaak mis?

Helaas voldoen niet alle alarminstallaties aan de juiste kwaliteitseisen. Sommige aanbieders hebben wel een eigen certificatieregeling bij bijvoorbeeld Kiwa. Zij geven dan een ‘Certificaat voor verzekering’ af. Daardoor is het voor veel klanten onduidelijk dat het alarmsysteem niet voldoet aan de eisen in de polisvoorwaarden. De aanbieder van de alarminstallatie is namelijk geen BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. Het is nodig om het alarmsysteem dan te vervangen.

Deze niet-gecertificeerde aanbieders benaderen vooral nieuwe, relatief kleine bedrijven. Of bedrijven in de garage- en horecabranche.

Zo kiest je voor de juiste beveiliging:

  • Controleer vóóraf of het een BORG-beveiligingsbedrijf of VEB-beveiligingsbedrijf is.  
  • Zorg dat het alarm voldoet aan de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI 2.0). Kies bij voorkeur een bekabeld alarmsysteem in plaats van draadloos. Naast het alarm, plaatst een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf ook sloten op ramen en deuren.
  • Neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-06-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.