Hoe mogen we je helpen?

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden vóór een bepaalde datum. Wat maakt deze verzekering zo belangrijk dat je er eigenlijk niet zonder kunt?

De overlijdensrisicoverzekering is een onderschatte verzekering. Met deze verzekering kun je jouw gezin financieel beschermen. Wat maakt de verzekering zo belangrijk?

Er wordt vaak gesproken over het onmisbaar zijn van een pensioenregeling. Voor je oudedag wil je namelijk niet rond moeten komen van een AOW-uitkering. Maar met veel tegenspoed haal je jouw pensioen niet en kom je eerder te overlijden. In dat geval komt het nabestaandenpensioen tot uitkering. Dit pensioen is vaak een onderdeel van de pensioenregeling. Toch doe je er verstandig aan om eens advies in te winnen over de financiële gevolgen van het overlijden voor de gezinsleden.

Er valt namelijk een inkomen weg en de vaste lasten zijn waarschijnlijk afgestemd op twee inkomens.​

Kunnen jouw nabestaanden in het huis blijven wonen?

De hypotheek of de maandelijkse huur is de grootste maandelijkse last voor de meeste gezinnen. Na het overlijden van één van de kostwinners is het nog maar de vraag of het gezinsinkomen hoog genoeg is voor de maandelijkse lasten en uitgaven. Er valt namelijk een inkomen weg en de vaste lasten zijn waarschijnlijk afgestemd op twee inkomens. Huiseigenaren hebben vaak een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek, maar huurders hebben meestal niets geregeld.

De overlijdensrisicoverzekering is een goedkope verzekering

Sinds 2013 zijn de overlijdensrisicoverzekeringen veel goedkoper geworden. Dat merk je bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Een 40-jarige kan voor veel minder dan 10 euro per maand een bedrag verzekeren van 100.000 euro. Door de naar verhouding lage lasten kun je dus tegen lage maandlasten een goede voorziening treffen voor je nabestaanden. Bij het afsluiten betaal je eenmalig advies- en bemiddelingskosten, maar daarna houd je een lage premie en een goede verzekering afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Bij niet overlijden vóór de einddatum keert de verzekeraar niets uit

Met de overlijdensrisicoverzekering verzeker je de financiële gevolgen van het overlijden vóór een bepaalde datum. Leef je nog op de einddatum? Dan stopt de verzekering. Doordat de overlijdensrisicoverzekering niet gegarandeerd tot uitkering komt, kunnen de verzekeraars de premie laag houden. Een uitvaartverzekering komt tot uitkering wanneer je overlijdt, ongeacht wanneer. Door het gegarandeerd uitkeren betaal je  meer voor de uitvaartverzekering.

Voor 10 euro in de maand kun je financieel leed voorkomen

Gelukkig weten we niet hoe oud we worden. Maar deze onzekerheid zorgt er wel voor dat we risico’s moeten verzekeren. Helaas is gezond leven nog geen garantie dat je 100 jaar wordt. Met een klein bedrag per maand kun je jouw gezinsleden veel financiële zorgen besparen na jouw overlijden. Bij overlijden ontstaat er al een groot emotioneel leed. Dat moet niet erger worden doordat de achterblijvers ook nog met een financieel gat zitten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 06-09-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.