Hoe mogen we je helpen?

In gesprek blijven met deskundigen is belangrijk als ondernemer

Je wilt niet teveel belasting betalen als ondernemer. Daarom is het belangrijk om in gesprek te blijven met deskundigen.

Als ondernemer heb je de focus op je onderneming, maar vergeet de geldzaken niet. Blijf in gesprek met de verzekeringsadviseur en de boekhouder.

Ondernemers willen zo weinig mogelijk tijd verliezen aan randzaken die geen omzet opleveren. Dat is logisch, maar randzaken kunnen financieel een te groot verschil maken om ze links te laten liggen. In gesprekken met je boekhouder kun je achterhalen hoe je zo weinig mogelijk belasting betaalt over je omzet, en hoe je het maximale haalt uit belastingvoordelen. Jouw verzekeringsadviseur kan ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent. En ook nog eens tegen een eerlijke premie.

Het heeft ook nog eens als voordeel dat je zelf een beter inzicht hebt in de inkomsten en de uitgaven.​

Je hoeft geen verstand van boekhouden te hebben

Moet je in 2023 investeren in bedrijfsmiddelen en wat zijn de maximale fiscale voordelen die je eruit kunt halen? Deze vraagstukken is de boekhouder goed in thuis. Ook kun je met tips je administratie zo inrichten, dat je zo weinig mogelijk betaalt aan de boekhouder. Door het zelf goed bijwerken van de administratie, hoeft de boekhouder minder te doen. Het heeft ook nog eens als voordeel dat je zelf een beter inzicht hebt in de inkomsten en de uitgaven.

Ben je nog goed verzekerd?

Een gesprek met je verzekeringsadviseur omvat meer dan alleen een gesprek over het verzekeren van een bedrijfsauto, de inventaris en eventueel een bedrijfspand. Ook wordt er gekeken naar het verzekeren van aansprakelijkheidsrisico’s. En het goed verzekeren van het personeel tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je moet jezelf natuurlijk ook niet vergeten. Je kunt te jong overlijden en na de pensioendatum moet je ook nog een goed inkomen hebben. Met de juiste verzekeringen kun je financiële gevolgen van risico’s afdekken.

De KvK kan ook helpen bij vraagstukken

Je gaat naar de Kamer van Koophandel voor het inschrijven van je bedrijf, maar ze doen veel meer dan dat. De KvK kan advies op maat leveren. Maak daar vooral ook gebruik van, want ze beschikken over data en kennis waar je van kunt profiteren. Ze krijgen wekelijks duizenden telefoontjes over uiteenlopende zaken. Ook als je plannen hebt om buiten de Nederlandse grenzen te ondernemen. Je kunt het KvK Adviesteam bereiken via telefoonnummer 0800-2117.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-08-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.