Hoe mogen we je helpen?

Nederlanders onderschatten de kosten van onverwachte terugreis van vakantiebestemming naar huis

Slechts vijftien procent van de Nederlanders sluit een reisverzekering vooral af vanwege de kosten voor het vervoer naar Nederland als ze niet meer zelf kunnen terugreizen. Ook schatten ze deze repatriëringskosten lager in dan ze in werkelijkheid zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder vakantiegangers naar de kennis over het belang van een reisverzekering.

Ter illustratie: een vlucht van Turkije naar Nederland inclusief medische begeleiding kost zo’n 15.000 euro. Slechts vijf procent van de Nederlanders geeft aan dat dit meer zou kosten dan 10.000 euro, terwijl 57 procent denkt dat de kosten minder waren dan 2.500 euro. Afhankelijk van het land en de situatie kunnen repatriëringskosten fors oplopen. Een intercontinentale repatriëring met een ambulancevliegtuig kan variëren van circa 40.000 tot zelfs 175.000 euro.

Verder denkt 32 procent van de Nederlanders dat het vervoer per ambulance deels of volledig uit de basis zorgverzekering wordt vergoed. Dat is niet het geval. Als je tijdens een verblijf in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt, worden deze kosten vergoed vanuit een reisverzekering. Deze kosten kunnen dus fors oplopen. In sommige gevallen vergoedt de aanvullende dekking van de zorgverzekering deze kosten ook.

 

Medische kosten, zoals voor een ziekenhuisopname in het buitenland, scoren met 41 procent hoog als primaire reden voor Nederlanders om een reisverzekering af te sluiten. Op de tweede plaats staat schade aan bagage of diefstal of verlies van bagage (30 procent). Van alle Nederlanders sluit vijftien procent een reisverzekering af vanwege de kosten voor het vervoer naar Nederland omdat ze niet meer zelf kunnen terugreizen. Ten slotte noemt acht procent van de respondenten de hulp van een alarmcentrale als reden om een reisverzekering af te sluiten en geeft zes procent een andere reden aan.

 

Van alle respondenten die een vakantie hebben geboekt, heeft 79 procent een reisverzekering afgesloten of gaat dat nog doen. Een annuleringsverzekering is minder populair. Bijna de helft (48 procent) van de respondenten heeft deze verzekering niet. Vooral twintigers lijken de annuleringsverzekering niet nodig te vinden.

 

Gaat je op vakantie (vooral bij een vakantie naar het buitenland) en heb je nog geen reisverzekering? Dan kan het een afweging zijn een kortlopende of een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

 

Een kortlopende reisverzekering kan afgesloten worden via de volgende link:

https://schaay.eu/reisverzekering-allianz-kortlopend

 

Een doorlopende reisverzekering kan afgesloten worden via de volgende link:

https://schaay.eu/reisverzekering-allianz-doorlopend

 

Heb je al meerdere verzekeringen via ons kantoor lopen en wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten, neem dan zeker even contact met ons op. Vaak is het voordeliger wanneer de reisverzekering opgenomen wordt in een lopend pakket vanwege de hogere pakketkorting voor alle pakketonderdelen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.