Hoe mogen we je helpen?

Verbond voorziet meer woningbranden door energiecrisis

Het Verbond van Verzekeraars vreest meer woningbranden als gevolg van de fors gestegen brandstofprijzen. Op zoek naar goedkopere alternatieven is de verkoop van brandhout en alternatieve elektrische verwarmingstoestellen fors gestegen. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond: "Er wordt ook geëxperimenteerd met kaarsen in kleipotten en verwarmingslampen. Dat is begrijpelijk, maar het kan als je niet oppast slecht uitpakken.’’

Het aantal claims dat verzekeraars ontvangen na een woningbrand is vorig jaar fors gedaald. Van 67.165 naar 59.011. Daarmee werd een neerwaartse trend die al sinds 2018 zichtbaar is, voortgezet. Alleen in 2020 was een lichte toename te zien, vermoedelijk als gevolg van het feit dat meer mensen door corona thuiswerkten. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden die het Verbond van Verzekeraars heeft gepubliceerd.

Het is volgens het Verbond echter dus de vraag of de overall dalende trend doorzet, omdat de fors gestegen brandstofprijs nieuwe risico’s met zich meebrengt.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-01-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.